• Vertrouwenspersoon

  Sporten doe je voor je gezondheid, maar ook voor je plezier. Dit doe je vanzelfsprekend in een veilige omgeving. Een omgeving welke na verloop van tijd ook een vertrouwde omgeving is geworden. Het standpunt van HV Zwart Wit is dat deze veilige en vertrouwde omgeving niet omslaat naar een onprettige omgeving. Er zijn verschillende oorzaken te bedenken om het als onprettig te ervaren. Wat de reden ook is, erover praten is vaak de eerste stap naar een oplossing. Soms wil je liever niet met je trainer, teamgenoten, ouders of vrienden praten over je onprettig gevoel. In dit geval ga je dan op zoek naar iemand welke je in vertrouwen kunt nemen. Iemand die je serieus neemt en naar je luistert. Dit noemen we een vertrouwenspersoon. Bij HV Zwart Wit hebben we twee vertrouwenspersonen welke naar je willen luisteren om samen met jou naar een oplossing te zoeken. Onderstaand de contactgegevens van beide vertrouwenspersonen.

 • Yvette Swinckels

  Ik ben Yvette Swinckels, geboren in 1979 en werkzaam als coach en gedragsexpert bij Pit & Co. Vanuit dit werkveld ben ik gecertificeerd vertrouwenspersoon. Werknemers benaderen mij bij ongewenste omgangsvormen (pesten, discriminatie, intimidatie, agressie/geweld) of integreitskwesties. Een veilig werkklimaat is net zo belangrijk als een veilig sportklimaat. Zodoende dat ik mijn expertise als vertrouwenspersoon ook inzet bij HV Zwart wit Schinnen. Hier ben ik ook jeugdleider. Mocht je in vertrouwen met iemand willen praten over iets wat je hebt meegemaakt bij het uitoefenen van je sport? Zoek je een klankbord voor een vervelende kwestie binnen je team en weet je niet waar je terecht kunt? Of voel je je onheus bejegend? Bel of mail me gerust. Je verhaal blijft altijd in vertrouwen.

  yvette@hvzwartwit.nl of 06-11800110

 • Diana Pisters

  Ik ben Diana Pisters, geboren in 1973 en werkzaam als leerkracht op basisschool de Mheyster, daarbij al sinds 1991 jeugdleider bij HV Zwart Wit.
  Op school heb ik mij gespecialiseerd in gedrag bij kinderen, hier ligt dan ook mijn grote passie.
  Daarbij ben ik al jaren vertrouwenspersoon bij ons op school en heb ik hiervoor diverse cursussen gevolgd. Tevens werk ik nauw samen met de pedagogiek opleiding om bijvoorbeeld het pesten binnen school zo goed mogelijk aan te pakken.
  Zodoende voelt het voor mij dan ook heel vertrouwd om het gedeelte van vertrouwenspersoon binnen HV. Zwart Wit op te pakken.
  Ontwikkelen kan alleen wanneer je je veilig voelt!
  Wanneer dit niet het geval is, kunnen jullie mij altijd aanspreken in de sporthal, bellen of mailen.
  Je verhaal blijft altijd vertrouwelijk.

  diana@hvzwartwit.nl of 06-42087172

 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van een persoon in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is in verschillende gevallen nodig. Bijvoorbeeld voor het vervullen van een functie waarin u werkt met vertrouwelijke gegevens, kwetsbare personen, geld of goederen. De screeningsautoriteit Justis beoordeelt of iemand een Verklaring Omtrent het Gedrag krijgt, nadat deze via ons is aangevraagd. Justis is onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid en is de enige instantie in Nederland die de VOG afgeeft. 

  Bij HV Zwart Wit zijn wij gestart met het opzetten van een VOG verklaring voor al onze vrijwilligers. Om deze reden zullen wij alle vrijwilligers benaderen en helpen met het aanvragen van een VOG gerklaring. Een eerste stap richting VOG is een door CIBG goedgekeurd beleid binnen de vereniging. Het CIBG, uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft ons beleid beoordeeld en voorgesteld om deze uit te breiden volgens het voorbeeld van sportorganisatie NOC*NSF.

  Het NOC*NSF is een Nederlandse sportorganisatie met als doel sport in Nederland te bevorderen. Het NOC*NSF ontstond in 1993 uit een fusie van het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Federatie. Bij het NOC*NSF zijn 90 landelijke sportorganisaties aangesloten, waaronder ook het Nederlands Handbal Verbond (NHV).

  De afgelopen tijd is er al het een en ander uitgezocht en aangepast, nu rest ons alleen nog een uitbreiding van ons verenigings beleid voordat we daadwerkelijk groen licht krijgen voor onze VOG aanvraag.

  De eerste stappen zijn gezet en we hopen binnenkort de VOG vereniging breed uit te rollen. We houden jullie op de hoogte via email en onze social media kanalen.